Adenocarcinom de Prostata

de Muscelean Ctin. Victor
(Baile Felix-Oradea)

I: Am rugaminta sa imi spuneti ce analize sa mai fac pentru consultatia din 31.03.2016 orele 17.00, cind am fost acceptat la o consultatie la dumneavoastra, ocazie in care eventual in baza hotaririi Dvs sa ma ajutati si cu operatia de cancer de prostata.

Pina in prezent am urmatoarele simptome :
1. rezultate PSA 2014/ 3,28, 2015/ PSA 5,2 ,2016 PSA 6,33
2. Raport PSA liber/PSA total 01.februarie 2016 0.03
3. urinare nocturna 3-5

Diagnostic :

1. Spital jud. Oradea: adenocarcinomacinar de prostata scor gleason 6( 3. 3) ce intersecteaza ambii lobi prostatici, toate etajele, cu invazie tumorala perineurala si o celuralitate medie de 25% (10 lamele pozitive, 2 negative).

2. Reanalizarea lamelelor de Spital Cluj, Dr. Bungardean /confirmare 4 lamele pozitive, 3 lamele cu muguri si 5 negative.

Urmeaza sa fac pe 16 .03 C.T. abdominal si in 23 RMN pelvis.
Este necesar si scintiocrafie osoasa sau inca nu (nu am in Oradea )?

In speranta ca doriti si aveti posibilitatea sa ma ajutati astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Cu deosebita stima,
Muscelean Ctin. Victor, 64 ani


R: Dupa datele furnizate de catre dvs pare sa fie vorba de un cancer prostatic localizat. Cand va spun acest lucru ma bazez pe urmatoarele elemente: valoarea PSA este sub 10, agresivitatea cancerului este una medie (6 pe o scala de la 2 la 10), nu sunt prezente celule tumorale pe toate lamele.

De regula, la un pacient sub 75 ani, cu o stare de sanatate buna, prima optiune este reprezentata de prostatectomia radicala (in special cea laparoscopica ofera o evolutie postoperatorie rapida, cu doar 4 zile de spitalizare).

Pentru completarea investigatiile este necesar un RMN pelvin cu substanta de contrast (pentru a confirma faptul ca tumora nu depaseste capsula prostatica si ca nu sunt ganglioni prezenti). CT nu este neaparat necesar - nu aduce date suplimentare RMN. Nici scintigrafia nu este necesara in cazul dvs - este foarte putin probabil ca la un PSA 6 si un scor gleason 6 sa fie prezente metastaze.

In schimb o sa vreau sa efectuez un tuseu rectal cand va prezentati la consultatie.

Daca aveti nevoie si de alte informatii puteti reveni. Oricum o sa discutam pe larg cand veniti la consultatie.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.