Adenomita

de Onofrei Ion
(Pitesti)

I: Am 69 ani si de o saptamana am usturime la urinare. Primul jet iese foarte greu si ustura tare apoi cand se porneste urinatul normal dispare si usturimea.

Medicul de familie mi-a recomandat ciprinol si un alt antibiotic. Am facut analizele si nu a iesit infectie. Doar prostata cu 1 cm marita.

Mi s-a recomandat ketonal, eficef, omnitocas si tot nu este nicio ameliorare


R: Este posibil ca infectia sa fie prezenta in interiorul prostatei (adenomita). Acesta lucru explica urocultura negativa.

In aceasta situatie evolutia e in general mai lenta. Poate nu ar fi rau de schimbat ketonalul tablete cu supozitor. Ar trebui efectuat un tuseu rectal pentru a vedea starea prostatei.

Nu specificati nimic daca ecografic s-a vizualizat sau nu o piatra in vezica urinara (poate exista si aceasta situatie care sa explice usturimile mictionale).

Daca infectia este in prostata ameliorarile apar dupa 10 zile de tratament. Eventual ma puteti tine la curent cu evolutia dvs sau va puteti prezenta pentru o reevaluare.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.