C67.9 Tumora Maligna Vezica Urinara

de Marinela

I: Tatal meu in varsta de 74 ani a fost diagnosticat in data de 15.06.2015 cu tumora maligna vezica urinara, fara precizare - carcinom urotelial de vezica urinara stadiul 4(cT4aN1MO); hipertensiune arteriala esentiala gradul 3, cu risc aditional inalt; fibrilatie atriala cu ritm mediu.

Acesta este ultimul diagnostic stabilit in urma inserarii sondei uretro-vezicale, si realizarii citoscopiei care a eliminat o parte din tumora in perioada 16.05.2015-25.05.2015 si a diagnosticului anatomo patologic din 29.05.2015 care specifica urmatoarele:

Macroscopic:
TUR-V(fragmente ce alcatuiesc 2 blocuri de 4/3.5 cm cu G =19g)

Microscopic:
Fragmente de carcinom urotelial cu grad inalt de malignitate G3, acoperit cu mase de necroza cu caracter infiltrativ in lamina proprie si intersertitiul muscular.

Recomandarile: chimioterapie neoadjuvanta - C1(Cisplatin Gemcitabina)

In momentul de fata are urina necontrolata atunci cand sta in picioare si este demoralizat, din acest punct de vedere.

Va rog, ce ne sfatuiti in aces caz?
Va multumesc!


R: Din pacate este vorba de o tumora vezicala diagnosticata intr-un stadiu avansat. In asemenea cazuri se indica radio sau chimioterpie adjuvanta. Aceasta nu vindeca boala. Se incearca prelungirea supravietuirii.

In unele cazuri, atunci cand pacientul sangereaza, se poate efectua (daca starea acestuia permite) extragerea vezicii urinare (cistectomie) cu scop paleativ (de oprire a sangerarii). In cazul tatalului dvs pierderea urinara poate fi secundara unui adenom de prostata (nu stiu care este situatia din acest punct de vedere) sau ca urmare a rezectiei efectuate (nu se precizeaza nimic despre localizarea tumorii in vezica).

Ar trebui efectuata o ecografie pentru a vedea cum se goleste vezica urinara si daca este posibil un tratament medical care sa amelioreze calitatea vietii pacientului.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.