Cateter Suprapubian

de Carp Natalia
(Leova)

I: Sotul meu este diagnosticat cu scleroza multipla din 2010, acum 1 an boala a evoluat mai mult. Din luna martie a avut istalat un cateter foleu prin care se urina.

Pe 19.05.2015 sa spart vezica urinara si sa operat si ia instalat slangulet prin burtica prin care se urineaza. El acum este ca dupa operatie, facem gimnastica merge doar cu ajutorul meu.

Intrebarea este:
In timp ce face gimnastica el imi spunea ca vrea sa se urineze, dar nu se urineaza. Cind o sa se poata sa se urineze normal prin penis?

Medicul care i-a facut operatia mi-a spus ca e instalat pe viata acest slangulet dar eu nu cred, el e baiat de 32 de ani, tinar si face sport pe loc dar face si cred ca va reusi sa porneasca urinarea.

Dumneavoastra ce parere aveti?

Va multumesc anticipat si va urez o zi cit mai reusita.


R: Din pacate este foarte posibil ca acel cateter suprapubian sa ramana acolo pentru tot restul vietii. Se poate incerca blocarea (pensarea) lui (fara a se extrage) pentru a vedea daca pacientul poate urina spontan. Daca nu urineaza este mai bine sa ramana cateterul pe loc.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.