Cistita Dupa Contact Sexual

I: Problema mea suna in felul urmator, dupa contact sexual fie protejat sau neprotejat, la o zi apar simptomele cistitei si in ultima perioada cu sangerare.

De fiecare data antibiotic si uractiv. Imi trece tot mai greu, simptomele foarte agresive, durere in timpul mictiuni si nu numai. Persista durerea formand o criza in care mictiunile sunt la cateva secunde si pulseaza, arde si ce este mai dureros posibil.

Nu inteleg de ce imi apare de fiecare data dupa contactul sexual, respectam cu rigoare normele igienei inainte si supa contact. Imi limiteaza viata sexuala drastic din cauza consecintelor foarte dureroase.

Am incercat si ceaiuri, si calea homeopata... dar din pacate nimic.

Urocultura iese pozitiva, se face antibiograma, iau medicatia, imi trece si apare din nou dupa uratorul contact.

Va rog sa ma indrumati ce sa fac?


R: Contactul sexual favorizeza patrunderea bacteriilor in vezica urinara, fara sa fie vinovat partenerul, fiind un factor favorizant pentru aparitia cistitei.

Se recomanda ca dupa fiecare contact sexual sa urinati. Este important ca in 24 ore sa consumati minim 2 litri de lichid.

In plus, in asemenea situatii, daca infectia tot apare se recomand un tratament de intretinere pentru 3 - 6 luni (antibiotic in doze mici, urovaxom, etc).

De asemenea ar fi util un examen ecografic care sa excluda alti factori favorizanti ai infectiei.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.