Cistita sau Infectie Urinara

de Andreea
(Targoviste)

I: Am 18 ani si ma confrunt cu o cistita. Eu am identificat-o ca fiind cistita, dupa simptomele prezente.

Nu este primul episod, in decurs de 2 ani s-a repetat de aproximativ 5-6 ori. Am facut doar o urocultura, care a iesit negativ, insa mentionez ca trecusera doar 2-3 zile de cand terminasem tratamentul cu ciprinol.

Acum m-am decis si mi-am facut curaj sa merg la un medic, insa deja urmez tratament cu ciprinol si uractiv (l-am luat singura, fara nicio consultatie).

Daca fac o urocultura dupa 7 zile de cand il voi termina si merg cu rezultatele la un medic specialist, pot fi ajutata? Sau o sa iasa din nou rezultatul negativ?

Stiu ca ar fi trebuit sa fac acea urocultura inainte de inceperea tratamentului, insa am fost plecata la munte si am apelat imediat la antibiotic, stiind ca se vor ameliora simptomele.

As vrea sa rezolv aceasta problema, insa am nevoie de informatii suplimentare. Rezum intrebarile:

1. Urocultura poate fi facuta dupa incheierea tratamentului cu antibiotic (luat "dupa ureche")?
2. Pot merge la medicul specialist cu rezultatul, chiar daca poate la acel moment nu voi mai avea simptomele specifice?

Va multumesc!


R: Este recomandat ca urocultura sa fie efectuata la 4-5 zile dupa terminarea antibioticului. Este posibil ca urocultura sa fie negativa (nu cresc germeni) daca antibioticul a fost eficient.

De fapt asta este si rolul acestei uroculturi - sa certifice faptul ca infectia a trecut. Asta nu inseamna insa ca peste o perioada variabila de timp nu s-ar putea repeta simptomatologia (si infectia).

Atunci cand infectiile se repeta foarte des este necesar un examen urologic cu ecografie pentru a fi siguri ca nu exista un factor care sa favorizeze aceste infectii.

Uneori este nevoie de un tratament care sa previna aceste infectii pe viitor (doze mici de antibiotic pe terment mai lung).

Ceea ce este foarte important insa este consumul de lichide care trebuie sa fie de minim 2 litri pe zi, evitarea constipatiei, sport.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.