Cistita

de Bogdan
(Vatra Dornei)

I: Sunt bărbat am 28 ani , menționez ca am vezica neurogenă după traumatism vertebro medular care să produs acum 6 ani.

În primăvara anului trecut am făcut cistită care la momentul acela am tratat-o cu ciprinol timp de 10 zile, mai bine zis nu prea am tratat-o ca după aproximativ 2 luni a reapărut, apoi a luat biseptol și iarăși a recidivat, nolicin și iar a recidivat.

Ultima oară sa întâmplat undeva prin luna noiembrie cand am ajuns la spital cu febră de 39,8 și bineînțeles cu usturimi la urinare.

Am stat 7 zile internat unde mi s-a administrat antibiotic perfuzabil CEFORT , urisan , urinex. Apoi am fost trimis acasă cu medicamentația de Efficef 200 mg 10 zile apoi să continui cu UroVaxom timp de 3 luni.

Am respectat indicația dar problema nu sa rezolvat, continui să am usturimi la urinare și cum mă expun la frig fac febră ...

Menționez ca de când a început această problemă de aproape un an de zile am făcut analize, urocultură și nu îmi iese nici un fel de infecție .... am respectat faptul ca nu am dat probe de urină în timpul tratamentului cu antibiotice și nici 10 zile dupa ce am terminat antibioticele.

Nu am medic urolog în oraș, dar intenționez să ajung cândva la unul, până atunci va rog să mă ajutați dumneavoastră. Aș fi recunoscător.

Mulțumesc.


R: Din drescrierea dvs pare ca infectia sa fie localizata la nivelul prostatei. Asa s-ar explica faptul ca faceti febra (o infectie urinara localizata la nivelul vezicii urinare nu determina febra) in conditiile unei uroculturi sterile.

Ar trebui recoltata o secretie prostatica (dupa tuseu rectal) pentru a verifica sensibilitatea la antibiotice.

Tratamentul in asemenea cazuri este de minim 6 saptamani de antibiotic. Pe de alta parte trebuie verificat ecografic care este reziduul dvs postmictional si daca in vezica urinara nu a aparut o piatra (posibila complicatie in conditiile unei vezici neurologice).

O zi buna!
GNita

Comentarii pentru Cistita

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Mulțumesc
de: Anonim

Mulțumesc pentru răspuns
O zi bună !

Am revenit
de: Bogdan

Cu stimă și respect pt domnul Doctor.
După un nou set de analize și investigați s-a constat ca am o infecție urinară , bacteria Ecoli însoțită de cistită cronică.
Bacteria fiind sensibilă la Biseptol, Imipenem, Nitrofurantoin și Fosfamicin.

La indicația medicului am luat 3 gr Monural la interval de 3 zile .Ultima doză am luato acum o săptămână . In momentul de față au reapărut usturimile la urinare

Poate aveți o rețetă pt cistită , precizez ca am luat tot felul de medicamente pe bază de merișor și struguri ursului.

Mulțumesc mult.

Raspuns Bogdan
de: Dr.GNita

Cistitele sunt foarte rare la barbati fara o cauza. Este foarte posibil sa fie o prostatita (infectie la nivelul prostatei) care a determinat si aceasta infectie urinara (cistita).

In aceste situatii tratamentul se prescrie pentru perioade mai mari de timp - uneori 4-6 saptamani.

Ar trebui efectuat un consult urologic cu tuseu rectal pentru diagnostic.

O zi buna!

Mulțumesc
de: Bogdan

Mulțumesc din suflet pt toată atentia.

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.