Durere Epididim

de Mihai
(Sibiu)

I: Totul a început acum 3 luni , dimineața m-am trezit cu o durere la testiculul stâng. Am crezut ca e ceva trecător, dar in cateva zile durearea era mai intensă, se lăsa pe picior în jos.

Am fost la urgente sâmbătă și un medic rezident mi-a zis ca este un chist epididimal, iar după o ecografie s-a confirmat, un chist de 3,5 mm . Mi-a zis să iau voltaren supozitoare și totul va fi bine.

Am luat 3 săptămâni voltaren și nimic, durerea a apărut și în stângul la fel cu durere pe picior în jos. După o lună am fost la alt doctor care a zis ca este o infecție să fac analize. Am făcut urocultură, secreție uretrala și spermocultură, toate au ieșit normal.

Între timp durearea a mai cedat, de la 10 să zic ca a ajuns la 6. Am încercat și antibiotic azzitrox, am luat și ibuprofen, tramador retard și nimic ...

Ultima data, acum 2 săptămâni am fost la un profesor și a zis ca după durerile pe care la am (dureri pe picior în jos, dureri deasupra fesei, dureri ale abdomenului ) s-ar putea să am o problemă la bazin sau coloană lombară și să fac un RMN. Am făcut și nimic ...

Durerea persista în continuare dar rareori se mai lăsa pe picior în jos. Acum este doar la nivelul epididimului care este marit în volum . Dimineață când ma trezesc este normal, dar pe timpul zilei se mărește și apar durerile.

Va rog dacă puteți să îmi spuneți ce să mai fac?
Am 22 ani, am făcut sală, nu exagerată, dar înainte să apăra durerea am avut o pauză de 4 luni.


R: Sunt de acord cu profesorul care v-a consultat: durerea care iradiaza pe picior in jos cele mai frecvent are o cauza de coloana/bazin si nu una urologica.

Este posibil sa aveti o epididimita cronica (daca epididimul se mentine marit de volum si dureros la palpare) care necesita un tratament intermitent pe termen mai lung (de exemplu 10 - 14 zile lunar, timp de 3 luni).

Exista cazuri de epididimite cronica care nu trec, in ciuda tratamantului medical. In asemenea situatii se poate indica epididimectomie (extirparea epididimului) dar aceasta interventie intrerupe fluxul de spermatozoizi din testiculul respectiv catre testicul si pacientul trebui avertizat de acest lucru).

Ar trebui un consult pentru a vedea cum se prezinta epididimul.

O zi buna.
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.