Dureri Lombare in Sarcina

de Ioana

I: Am 26 de ani si sunt insarcinata in 20 de saptamani. De 4 zile m-au apucat niste dureri continue in fosa iliaca dreapta. Intr-un punct fix care se accentuau la urinat tot in acel punct.

Mi-am anuntat ginecologul care imi monitorizeaza sarcina si m-a trimis sa ma vada un chirurg suspectandu-ma de apendicita.

Chirurgul m-a consultat, mi-a facut un ecograf, hemoleucograma completa si examen de urina si sediment urinar. Toate analizele mi-au iesit bine fara nimic patologic.

Dupa m-a vazut un urolog care mi-a facut un ecograf ...negasind nimic patologic.

M-am reintors la ginecolog care mi-a dat sa iau no spa de 3 ori pe zi si arefam de 2 ori pe zi. La o zi dupa ce am umblat la toti medicii m-am trezit cu o durere lombara dreapta puternica, durerea din fosa iliaca dr disparand aproape complet.

Durerea lombara nu e continua si am vazut ca apare mai ales dupa ce stau pe spate si imi cedeaza cand stau pe partea stanga si imi tin ceva cald in lomba.

Mentionez ca nu am usturimi la urinat sau alte simptome .

Ce poate fi? Ce sa mai fac?

Multumesc anticipat!


R: Daca examenul ecografic al rinichiului este normal (si nu arata dilatatia acestuia) nu aveti motive de ingrijorare. Se poate intampla in sarcina ca uterul sa apese pe ureter (canalul care face legatura intre rinichi si vezica urinara) si sa apara dureri lombare de cauza renala, dar in aceasta situatie examenul ecografic nu este normal (apare dilatatia rinichiului).

Probabil ca la dvs durerea este de la coloana - secundar modificarilor de statica din sarcina. Ar fi util sa faceti si o urocultura.

Este indicat controlul urologic periodic in cazul persistentei durerilor - pentru avea siguranta ca nu apare dilatatie renala.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.