Ejaculare Retrograda

de Valentin
(Bucuresti)

I: Am 25 de ani si acum 3 zile am fost la o consultatie in urma careia a rezultat ca aveam o piatra la rinichi de 4-5 mm, care intre timp a fost eliminata fara mari probleme. Mi s-au prescris urmatoarele medicamente : Cystone, Rowatinex ,Ciprinol, Urorec si Tador.

Problema care ma macina este urmatoarea:

De doua ori cand am incercat sa ejaculez am avut senzatia de orgasm, doar ca nu a curs sperma deloc.

Se poate ca medicamentele pentru tratamentul de litiaza sa fie de vina ?Au vreo legatura cu ejacularea retrograda ?

Va multumesc.


R: De vina este Urorec-ul. El este un alfa blocant care relaxeaza musculatura meteda de la nivelul prostatei si a ureterului, fiind util pentru trataementul adenomului de prostata dar si pentru eliminarea calculilor migrati pe ureter (mai mici de 5 mm). Cred ca si pe dvs v-a ajutat.

Relaxarea musculaturii prostatice are insa ca efect advers absenta ejacularii. Este un efect reversibil, ejacularea va reapare la una - doua zile dupa oprirea medicatiei.

O zi buna!
GNita

Comentarii pentru Ejaculare Retrograda

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Lipsa ejacularii
de: Ioana

Buna ziua! Partenerul meu are 68 de ani, nu are nicio afectiune cardiaca, diabet, de prostata. Mananca sanatos, este slab, munceste numai de placere. Are erectie fara probleme.

Nu ejaculeaza.Stiu ca exista in stilul de viata asiatic tendinta barbatului de a amana momentul ejacularii pt prelungirea actului sexual, dar totusi este vorba de amanare si nu de lipsa totala intr-un act sexual.

Intrebarea mea este: partenerul meu nu ejaculeaza pt ca asa isi propune el mental(asta mi-a spus) sau nu poate?

Raspuns Lipsa ejacularii - Ioana
de: Dr.GNita

Exista unele medicamente, cum ar fi omnic (pentru adenomul de prostata), care anuleaza ejacularea (de fapt se produce in vezica urinara) dar inteleg ca partenerul dvs nu ia medicamente.

Exista o scadere fiziologica a volumului de sperma dupa 65 de ani. Unii barbati se pot abtine sa ejaculeze (chiar daca acest lucru nu este recomandat). Probabil ca asta se intampla si cu partenerul dvs.

Oricum ii recomanda un consult urologic anual, chiar in lipsa oricarei simptomatologii legate de prostata.

O zi buna!

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.