Hidronefroza Congenitala

de Mirela
(Bucuresti)

I: Buna ziua, am un bebelus de 4 luni care a fost diagnosticat cu hidronefroza congenitala de grad 2 in urma unei ecografii. In urma analizelor a stat sub tratament pentru infectie urinara dupa care am facut cistografie si urografie.

Am aflat ca are reflux urinar si ca rinichiul stang a fost deja afectat. Concluzia a fost ca nu i se poate face interventie de corectie deoarece este prea mic si singura solutie este interventia chirugicala pentru montarea acelor stenturi.

Acum bebelusul meu este operat de 1 saptamana si incercam sa ne acomodam cu acele furtunase dezgustatoare.

Vreau sa va intreb daca aveam si alta optiune la acesta problema? Si cat timp trebuie sa tinem aceste furtunase? La ce varsta putem face interventia de remediere a problemei, cat ne costa si in ce consta interventia?

Va multumim frumos.


R: Imi pare rau ca nu va pot ajuta cu un sfat pertinent. Eu ma adresez in principal adultilor si nu am experienta in tratamentul sugarilor. In principiu va fi nevoie de o reimplatare uretero-vezicala.

Dr. Onaca Mircea, din Olanda, cu care colaborez de peste un an va reveni in tara in jurul datei de 15 martie (avem programate cateva interventii impreuna).

Va puteti eventual programa la o consultatie la el (Ponderas, 0219886, pentru dr. Onaca Mircea, spuneti la call center ca ati vorbit cu mine) si puteti veni cu toate actele pentru o second opinion.

O zi buna!
GNita


Comentarii pentru Hidronefroza Congenitala

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Hidronefroza congenitală gr 3
de: Anonim

Buna ziua D-nul Dr
Fetita mea de 2 ani si 5 luni a fost operata de hidronefroza gr 2 cu dimensiunea pietonului înainte de operație 17x14mm căile Calyx de 4-6 mm.

Întrebarea mea este daca e normal dupa 3 sapt de la operatie pielonul sa măsoare 33 mm si căile Calix 12-15 mm?
Multumesc mult.

Raspuns - Hidronefroza congenitală gr 3
de: Dr.GNita

In general dupa aceasta interventie se pozitioneaza o sonda JJ in interior (un stent) care se mentine pentru cca 6-8 saptamani. Nu precizati nimic despre acest lucru.

Dupa interventie dilatatia bazinetului trebuie sa se reduca, chiar daca de cele mai multe ori calicele raman dilatate. Accentuarea hidronefrozei poate evidentia faptul ca ceva nu este in regula.

Eu nu fac aceste interventii la copii dar principiul lor este acelasi si la adulti.
Poate ca este bine ca medicul curant sa o reevalueze.

O zi buna!

Multumesc raspuns
de: Anonim

Fetita a avut o sonda de la rinichi in exterior, pe care a fost scoasă la 5 zile.

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.