Incontinenta Urinara

de Vivi
(Londra)

I: In urma unei incercari de a monta o bandereta sper sa fie corect termenul, s-a produs un accident....s-a intrat gresit si s-a intrerupt operatia.
Am ramas dupa, cu dureri la nivelul vaginului si cu o sonda pentru eliminarea urinii.

Am fost programata ca dupa 10 zile sa fiu revazuta de medicul care a efectuat ...operatia...sau greseala pentru o cistograma si scoaterea sondei, urmand la o data ulterioara sa fie efectuata operatia pentru incontinenta urinara.

La 6 zile dupa aceasta nefericita intamplare, am sesizat la o spalare usoara interna, o cusatura....nu inteleg ce s-a intamplat...nu mi s-a spus decat ca a fost un mic accident..nu ca s-a cusut ceva.

Mentionez ca totul s-a intamplat la un spital din Londra.

Vreau va rog un ajutor sa inteleg ce s-a taiat, de ce medicul mi-a zis ca va urma o interventie prin vagin, de instalare a banderetei si o incizie la nivelul bazinului inferior.

Pot sa sper ca totul va fi efectuat spre imbunatatirea starii de sanatate, sau sa ma orientez spre o clinica acasa?

Va multumesc mult.


R: Incontinenta urinara la femei reprezinta o afectiune relativ frecventa, care apare mai ales datorita modificarii staticii pelvine (dupa nasteri, modificari ale greutatii).

Vezica urinara se lasa, apasa pe peretele vaginal anterior, trage si de uretra (canal) si apare incontinenta urinara - cel mai frecvent de efort (la tuse, stranut, urcatul scarilor, etc).

De-a lungul timpului s-au incercat mai multe proceduri pentru rezolvarea acestor probleme, la acest moment cel mai utilizate fiind aceste bandelete. Bandeleta se monteza prin vagin - se realizeaza o mica incizie la nivelul vaginului (pe peretele anterior, din fata), se realizeaza disectia laterala (dreapta si stanga) dupa care, cu ajutorul unui ac special curbat, prin acea incizie efectuata la nivelul vaginului, se introduce respectiva bandeleta. Ea trece prin grasimea din spatele oaselor bazinului si se ancoreaza singura (e ca o mica plasa) sustinand astfel uretra si impiedicand continenta.

La dvs, in momentul introducerii bandeletei (cu acel ac curbat) probabil s-a perforat vezica urinara. In acest caz de regula se recomanda oprirea procedurii si montarea unei sonde uretro-vezicale care favorizeaza vindecarea (singura) vezicii urinare.

Evident ca se pun cateva fire (de regula resorbabile in 10-14 zile) la nivelul inciziei efectuate la nivelul peretelui vaginal. Aceste fire le-ati simtit dvs. Ele se vor retrage singure.

Sper ca am informatiille mele va sunt de folos.
Daca va orientati sau nu catre o clinica din tara este o optiune personala a dvs.
Daca aveti nevoie de alt ajutor ma puteti contacta.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Incontinenta Urinara

Mă numesc Hristu Cezar (60 ani), din Bucureşti şi am fost operat de adenom de prostată de d-nul Dr. Niţă Gheorghe, în data de 28.07.2015, prin metoda de rezecţiei endoscopice.

În perioada scursă de la data anterior menţionată şi până în prezent (15.09.2015)am remarcat următoarele evenimente:

1.-urinări cu presiune foarte mare, indiferent de cantitate (100-250ml în timpul zilei şi respectiv 250-500ml în timpul nopţii);
2.-în timpul zilei, dacă consum cantităţi suficiente de apă, aprox. 0,5 l/oră, pot urina cantităţi cuprinse între 100-250ml urină, iar dacă această cantitatea băută de 0,5 l se raportează la mai mult de 2-3 ore, atunci cantitatea urinată este cuprinsă între 50-100 ml şi prezint usturimi şi o mică durere internă, la finalizarea urinării;
3.-în cursul lunii curente, într-o singură zi (05.09.2015)am avut o sângerare, cu eliminarea unor cheaguri de sânge, după care situaţia a intrat în normal de a doua zi;
4.-situaţia neplăcută este generată de incontinenţa urinară, care se manifestă extrem de bizar:
-în timpul zilei senzaţia de urinat vine brusc, neputând decât foarte greu să nu scap pe mine, în situaţia în care nu găsesc o toaletă publică, un loc viran, un cotlon dosnic, etc.; în acest sens sunt obligat să folosesc tot felul de absorbante, toate puţin eficace, având în vedere că am o presiune urinară foarte mare;
-în timpul nopţii senzaţia apare de circa 2-3 ori, în condiţiile în care trebuie să menţionez faptul că sunt diabetic tip 2, echilibrat alimentar şi medical.

Iniţial domnul doctor Niţă Gheorghe, într-o convorbire telefonică mi-a comunicat că această incontinenţă se va rezolva de la sine; din păcate în cazul meu nu se întâmplă chiar aşa şi de aceea vin cu întrebarea:

Ce pot sa fac si sa scap de acesta incontinenta urinara?


R: Evolutia dvs este una favorabila daca tinem cont de marimea prostatei, de faptul ca aveati sonda si infectie urinara si sunteti diabetic.

Va spuneam ca aceste neplaceri pot persista 1-3 luni dupa operatie. In ceea ce priveste incontinenta este de fapt o imperiozitate mictionala (o contractie brusca, necontrolata a vezicii urinare care va da senzatia imperioasa de a urina) care dispare si singura dar in situatia cand este deranjanta se prescrie un tratament (de regula o luna) pentru a scapa mai repede de aceasta neplacere.

Va rog sa reveniti la un control si sa va ajut cu acest tratament antimuscarinic.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Incontinenta Urinara

de Femeie
(Iasi)

I: Am o problema care este foarte jenanta pentru mine, aceasta problema imi afectează foarte mult viata socială. Cand râd, nu neaparat excesiv de tare, imi vine sa ma urinez si nu pot controla acest lucru, încerc din răsputeri sa ma tin, dar nu reușesc sa fac acest lucru.

Imi este foarte greu si m-am saturat de aceasta problema, am chestia asta de cand ma stiu, acum am 17 ani, într-adevăr nu am incecrat vreodata sa merg la un doctor. Realizez acum ca am gresit ca nu am mers la un control, imi doresc sa nu fie prea tarziu sa îndrept lucrurile, imi doresc sa gasesc o soluție pentru acest chin îngrozitor.

Sunt fata si încetul cu încetul incep sa ma gândesc la soluții de a nu mai interacționa cu oamenii doar din cauza faptului ca imi este frica sa nu faca cineva o gluma si sa se intample lucrul jenant de care încerc sa scap.

Astept cu nerăbdare un raspuns de la dumneavoastră.

Va multumesc!


R: Incontinenta urinara de efort este relativ rara la varsta dvs. De regula apare mult mai tarziu.

Ar trebui efectuat un consult de specialitate: examen clinic, ecografic.

Nu este cu siguranta prea tarziu. NU va pot da insa un sfat fara un consult de specialitate.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.