Infectie Ureaplasma

de Raluca

I: In urma unor pete rosii aparute pe penis prietenul meu s-a prezentat la urolog. Dupa consultatie a fost trimis la urmatoarele analize: examen din secretii uretale si proba stamey.

Examenul din secretie a iesit pozitiv cu escherichia coli, cu urmatoarea antibiograma: Ampicilina-R, Cefotaxim-S, Ceftazidim-R, Cefuroxim-I, Gentamicina-R, Levofloxacina-S, Nitrofurantoina-R, Norfloxacilina-S.

Proba STAMEY: Urocultura jet I, jet II, jet III pozitiv cu e-coli, antibiograma: Ampicilina-R, Cefotaxim-S, Ceftazidim-R, Cefuroxim-I, Gentamicina-R, Levofloxacina-S, Nitrofurantoina-R, Norfloxacilina-S;

UREAPLASMA POZITIV >100.000 CCU/ml, cu antibiograma: Clindamicina-R, Eritromicina-S, Levofloxacina-R, Tetraciclina-S, Moxifloxacina-R.

Mycoplasma si Chlamydia au iesit negative. In secretia protatica a iesit din nou e-coli.

Avand rezultatul analizelor, s-a prezentat din nou la urolog, care a cerut investigatii suplimentare, si anume analiza de sange:
Ureaplasma/Mycoplasma Igg si Igm. Aceasta analiza a iesit in felul urmator:

Mycoplasma hominis/Ureaplasma urealyticumm: Ac IgM
-Mycoplasma hominis (ser, IFI) < 10
-Ureaplasma urealyticum (ser, IFI) < 10

Mycoplasma hominis/Ureaplasma urealyticum: Ac IgG
-Mycoplasma hominis (ser, IFI) < 10
-Ureaplasma urealyticum(ser IFI) 10

Diagnosticul pus de urolog este prostatita cronica bacteriana (e-coli). Intrebandu-l de infectia cu ureaplasma, domnul doctor i-a spus ca e infectat cu mycoplasma si ureaplasma, insa tratamentul primit este: Tavanic 2x1 28 zile, Aflamil, Seren Complex, Urisan, Biosan, Hepatit forte, Seltraz. Ingrijorarea mea este legata de ureaplasma, deoarece aceasta este rezistenta la levofloxacina- Tavanic.

Avand in vedere ca are 28 de zile antibiotic, ureaplasma tot nu se va trata? Nu exista o solutie pt tratarea ei?
La 3 saptamani dupa finalizarea tratamentului trebuie repetata proba stamey, iar cu acest tratament presupun ca ureaplasma va iesi tot pozitiva.

La randul meu m-am prezentat la ginecolog pentru ivestigatii, iar la mine a iesit pozitiv Sterptococ beta hemolitic grup B, SENSIBIL la peniciline si alte beta lactamine.

Aratandu-i si analizele prietenului meu, mi-a dat tratament pe 7 zile cu Zinat si Doxicilina, despre care a spus ca trateaza si ureaplasma (pt ureaplasma nu am fost testata).

Spuneti-mi va rog de ce medicul urolog nu i-a prescris tratament si pentru ureaplasma prietenului meu, avand in vedere ca mie mi-a spus sa iau 10 zile tratament cu zinat si doxicilina si nu 7 zile cum a spus initial ginecologul.

A omis din greseala tratamentul? E nevoie sa ne prezentam din nou la urolog?

Va rog sa ma ajutati pentru ca sunt foarte ingrijorata ca nu vom scapa de aceasta bacterie, ca ne vom reinfecta unul de la celalalt.

Va multumesc anticipat.


R: Ar fi trebuit prescris si tratament pentru ureaplasma. In principiu exista riscul transmiterii sexuale si tratamentul trebuie efectuat in cuplu.

Imi este greu sa va raspund la intrebari (de ce nu a prescris medicul tratamentul). Oricum va recomand ca pana la rezolvarea problemei sa aveti contact sexual protejat.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.