Infectie Urinara Proteus spp

de Calota Izabela
(Bucuresti)

I: Buna ziua am nevoie de ajutorul dvs. Baietelului meu in varsta de 5 ani jumate i-a iesit rezultatul uroculturii proteus spp. Analizele de urina sumar si urocultura le repet de aproximativ 2 luni.

Prima data iesise ecoli deoarece urina am folosit-o din olita. Apoi dupa cateva zile am repetat si a iesit proteus spp.

Am luat augumentin bis 5 zile si urinal. Dupa alte 5 zile am repetat urocultura si a iesit bun rezultatul. Dupa alte 12 zile am repetat urocultura mai exact ieri am luat rezultatele si a iesit proteus spp din nou .. Ce poate fi? Cum pot lua legatura cu dvs?? O consultatie ..

Vreau sa va mai spun ca in aceasta perioada de analize baietelul tot aduna acea secretie alba branzoasa de care il curat la baie in apa cu musetel.. Sa fie acea secretia cauza rezultatului proteus spp?

Va multumesc mult.. Astept raspunsul dvs domnu doctor.. Si doresc o consultatie.


R: Poate fi o infectie urinara. Ea este mai rara la baieti, fiind mai frecventa la fetite.

Va recomand sa fiti foarte atenta la recoltarea uroculturii - toaleta locala cu apa si sapun, apoi fara sa stergeti, se colecteaza urina de la mijlocul jetului urinar direct in recipientul steril (fara a-l atinge prin interior).

Daca nu este recoltata corect rezultatul poate arata o infectie care de fapt nu exista. Daca micutul nu se plange de nimic mai bine repetati inca o urocultura in conditii corecte de recoltare.

Eu nu ma ocup foarte mult de copii dar daca doriti va puteti programa la una dintre clinicile unde lucrez.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.