Infectii Urinare Repetate

I: Am 35 de ani si in ultimii 3 ani nu mai reusesc sa gasesc o solutie, la 3 luni fac infectii urinare cu durere dupa ce se goleste vezica.

Mereu fac examen urina cu urocltura si antibiograma , iese de fiecare data e-colli. Am luat fosfomicina si augumentin pentru ca sunt sensibile la aceste medicamente, dar nimic reapare regulat. Nu sufar de constipatie, am un regim de igiena foarte precis. am invatat toate metodele si le respect

Am facut mereu cure naturiste cu tinctura de merisor, pliculete de strugurele ursului cu fermenti lactici, tinctura de propolis, ceai de cozi de cirese, dar nimic. Nu stiu unde imi scapa ceva dar am obosit, ecografia am facut-o acum doua luni si e bine nu se vede nimic....Nu mai stiu ce sa incerc si ma epuizeaza psihic aceasta durere.

Am facut si analize de sange nu stiu exact, proteina reactiva ceva de genul care zice daca o infectie este de nu stiu ce natura, nu mai tin minte exact care era tipul de analiza dar era in limitele normale toate analizele ies bine.

Va multumesc mult ptr atentia acordata...


R: Din descrierea dvs pare sa fie vorba de o asa numita cistita cronica. In asemenea situatii, in afara de utilizarea Urovaxom care poate fi utila, se recomanda tratament antibiotic la doze mici pentru termen lung (uneori chiar 3 luni).

Se folosesc de regula antibiotice uzuale (quinolone, macrolide, sulfamide, etc) dar la doze mult reduse fata de cele normale. La asta se adauga un consum de lichide de minim 2 litri pe zi.

De cele mai multe ori se reuseste in acest fel sa se scape de aceste infectii urinare repetate care afecteaza calitatea vietii.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Infectii Urinare Repetate

de Popescu Suzana
(Bucuresti)

Am 59 de ani si de cativa ani ma lupt cu infectii urinare repetate.

Am o malformatie congenitala, duplicitate reno uretrala. Am avut e.coli cel mai des. In ultimele 6 luni am avut infectii cu pseudomonas aeruginosa, tratata cu injectii perfuzabile, apoi enterococus faecalis, tot tratament injectabil perfuzabil si de 10 zile iau ciprinol fiindca am klebsiela.

Nu stiu ce sa mai cred. Este ceva defect?
Nu se pune problema igienei. Am facut o colonoscopie, totul este ok. Ce poate fi?

Poate trebuie sa fac alte teste. Poate ma indrumati.

Va multumesc.


R: In situatia unor infectii repetate se recomanda efectuarea unei ecografii, urografii si eventual cistoscopii pentru a fi siguri ca nu exista un factor favorizant al recidivei infectiei.

NU cred ca duplicitatea este problema. De cele mai multe ori nu se depisteaza un factor favorizant al infectiei, si in aceste situatii se recomanda tratament pe termen mai lung - fie intermitent (cateva zile pe sapt) fie continuu (la doze mici).

Consumul de lichide (minim 2 litri pe zi) este esential.

O zi buna,
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Infectie Urinara

de Elena
(Brasov)

I: Sunt o abonata a infectiilor urinare care treceau foarte repede cu nolicin ca si adolescenta. Din pacate luam 2 pastile, simteam ameliorare si nu mai luam.

Acum, dupa nici o luna de tratament cu augumentin am iar infectie urinara cu antibiograma:

Ampicilina.................................S
Amoxicilina + acid clavulanic..............S
Cefotaxim..................................S
Ceftazidim.................................S
Cefepim....................................S
Ertapenem..................................S
Imipenem...................................S
Meropenem..................................S
Amikacina..................................S
Gentamicina................................S
Ciprofloxacin..............................S
Norfloxacin................................S
Fosfomicina................................S
Nitrofurantoin.............................S
Trimetoprim + sulfametoxazol...............S
Ceftriaxon..........................

Medicul urolog e disponibil peste 2 saptamani, ce imi recomandati sa iau(cel mai puternic), in ce doze si cat timp+alte remedii complementare.

Senzatia e de de mers la toaleta mereu, fara alte simptome, dar e foarte suparatoare.
In lista apar in ordinea in care sunt sensibile sau sunt aleatorii?

Multumesc.


R: Trebuie sa fiti atenta ca aceasta infectie sa nu se cronicizeze. Antibioticele sunt scrise aleator, deci se poate alege orice.

In principiu prima optiune este reprezentata de quinolone (cum ar fi ciprofloxacinul) pentru minim 7 zile. In cazurile cu infectii repetate se recomanda continuarea antibioticelor pentru 3-4 saptamani la doze mici - de preventie, eventual prescrierea unor preparate pentru a preveni infectiile pe viitor (cum ar fi Urovaxomul).

Ceea ce este insa foarte important este consumul de lichide (minim 2 litri pe zi).

NU ar strica sa faceti si o ecografie pentru a avea siguranta ca aparatul urinar este in limite normale si nu este un factor care sa favorizeze infectiile.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Infectie Urinara

de Georgiana
(Bucuresti)

I: Nu mai scap de infectie urinara !
De doua luni ma chinui si merg din medic in medic, pentru ca toti ma trateaza superficial si ma trimit din medic in medic, din spital in spital.

Infectia urinara s-a declansat la inceputul lunii septembrie. Am facut urocultura, mi-a iesit E-coli, iar pe baza antibiogramei, medicul de familia mi-a dat:
- Gentamicina injectabil (5 zile , 1\12 h )
- Axetine injectabil ( 5 zile , 1\12h )
- dupa care 9 zile Axetine oral ( 1/12h )

La doua zile de la terminarea tratamentului, mi-a recidivat !

Am luat Nolicin 4 zile (pentru ca era weekend si nu am ajuns la doctor). Am ajuns la Bucuresti la Fundeni la urologie si mi s-a dat augumentin 14 zile! Pe antibiograma era sensibil microbul !

Dar mentionez ca pe timpul tratamentului, eu tot am avut simptome, mai precis intepaturi. Am revenit la doctor si mi-a spus ca nu are ce sa-mi faca ca sunt pe antibiotic ..

Am terminat tratamentul .. Si degeaba ! Intepaturile persista .. Am luat si urisan, uricol si urovaxom si inca le iau .

Unul din medici m-a trimis la Matei Bals, boli infectioase.

Am facut 3 uroculturi... Unul mi-a iesit cu E coli , a doua Enterococus fecalis , iar a treia negativa desi ultimele doua leam facut la distanta de 6 zile.

Nu stiu incotro sa o iau. Ce sa mai fac? Nu mai scap ! Desi aveam trimitere niciun medic nu s-a uitat la mine, si m-au pus sa fac la privat uroculturile. Mi-am facut si ecografie si nu am nimic la rinichi.


R: In situatia dvs, atunci cand infectiile urinare se repeta frecvent, poate fi nevoie de un tratament prescris pe termene mai lung - uneori chiar 3 luni.

Dupa mai multe episoade infectioase in multe cazuri persista urinari frecvente sau intepaturi la urinare pentru 2-3 saptamani, deci nu intrati in panica.

Ar trebui repetata inca o urocultura si daca este prezenta infectie se prescrie un tratament pe termen mai lung. Daca nu este prezenta infectie se recomanda un antiinflamator, eventual un antimuscarinic (functie de frecventa urinarilor).

Foarte important este insa si consumul de lichide - minim 2 litri pe zi.

Daca nu consumati lichide o sa faceti mereu infectii indiferent de tratamentul prescris.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.