Inflamatie Pelviana

de Macarie Radu
(Tg Mures)

I: Am 23 ani si in urma cu 2 luni m-am trezit cu o durere de rinichi. Am mers rapid la medic, mi-a prelevat o proba de urina, intre timp mi-a dat un tratament cu biseptol si nospa timp de 2 saptamani pentru infectie urinara.

Ok durerea mi-a trecut in 2 zile, dar inca simteam mici intepaturi. Dupa 8 zile a inceput sa mi se inflameze zona pelviana, nu aveam dureri la urinare, ci doar aveam o mica dificultate.

Am mers urgent la medic, de data aceasta mi-a trimis urina la laborator si mi-a dat nitrofurantoin plus nospa pentru dezinfectie.

Ok am luat tratamentul timp de 9 zile pana cand avea sa imi ajunga rezultatele. In primele zile tratamentul cu nitrofurantoin parea ca da rezultate, insa pe timp de noapte inflamatia aproape disparea, iar pe timp de zi aparea la loc. Urina avea o culoare galben (putin mai ciudat).

Rezultatele de la laborator au spus ca nu am nicio infectie urinara, nici macar o inflamatie, iar doctorul a spus sa intrerup tratamentul si mi-a dat de data aceasta diclofenac pentru inflamatii musculare joase.

Nu stiu ce sa mai cred, urina are o culoare ciudata, un galben aprins, simt ceva intepaturi in zona pelviana si la spate.

Ce imi recomandati?


R: Poate fi vorba de o prostatita - inflamatia prostatei poate determina o simptomatologie ca cea descrisa de dvs iar in aceste situatii de multe ori urocultura este sterila.

Pentru a evidentia daca exista sau nu o infectie prostatica este nevoie de un tuseu rectal, eventual o spermocultura sau o secretie prostatica.

Antiinflamatorul va poate ajuta, dar daca este vorba de o infectie trebuie prescris si un antibiotic (nitrofurantoinul nu reprezinta prima alegere intr-o prostatita) pentru 4-6 saptamani.

Dvs nu precizati daca ati fost la urolog sau la un medic generalist, dar va sfatuiesc sa va vada un specialist.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.