Inflamatie Testicule dupa Biopsie de Prostata

de Iuliu
(Valea Lui Mihai - Bihor )

I: Am 75 de ani. Biopsia la prostata a fost performat acum 12 zile, inca asteptam rezultatul. Acum 3 zile am inceput sa am dureri de un testicul si inflamatie, plus testiculul in subiect pare cazut.

Doctorul urolog specialist care a performat procedura de biopsie este in concediu pana in 2 septembrie. Ma ingrijoreaza situatia.

Va rog sa ma sfatuit ce sa fac? Pot sa astep 2 saptamini pina doctrul meu se intoarce din concediu ori ar trebui sa ma prezint la un medic? Va multumesc.


R: Una dintre complicatiile posibile dupa punctia prostatica este infectia - localizata la nivelul prostatei, dar care poate migra catre unul dintre testicule.

De regula se recomanda tratament antibiotic de protectie dupa fiecare punctie. Daca totusi infectia apare va trebui schimbat tratamentul antibiotic. Va recomand sa nu asteptati pana pe 2 septembrie ci sa va prezentati la un medic specialist pentru a evalua situatia si a va prescrie un tratament adecvat.

O zi buna!
GNita

Comentarii pentru Inflamatie Testicule dupa Biopsie de Prostata

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Multumesc!
de: Iuliu

Va multumesc Domnul Doctor petru raspuns. Da m-am reintors la spital unde mi-au facut biopsia si un doctor resident mi-a prescris EFICEF 200 mg, 2 per zi, pentru 10 zile, plus Diclofenac.

M-am tratat 10 zile cu Eficef si infalmatia s-a vindecat, bine ca nu am astpetat pina pe Sept.2 cand medicul meu specialist se va intoarce.

Am inteles de le medicul rezident ca rezultatul biopsiei este bun, dar cum v-am spus am sa ma duc la cabinetul doctorului specialit care mi-a facut biopsia si el o sa-mi explice ce e de facut.

Numai bine, sanatate va doresc si va multumesc mult petru ajutor si sfat.

Iuliu

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.