Operatii cu Laser Verde - Varna

Pe data de 6 octombrie 2015 am fost invitat de catre Prof. Alexander Hinev la Spitalul Sfanta Marina din Varna pentru a participa la primele operatii demonstrative cu laser verde efectuate in cadrul clinicii de Urologie pe care o conduce. 

Spitalul Universitar din Varna este unul dintre cele mai mari spitale din Bulgaria, aflat in plin proces de modernizare.

Deplasarea am facut-o impreuna cu colegii de la firma SoftMedica, care promoveaza si comercializeaza acest laser. Experienta mea cu acest tip de interventii a inceput in 2007. Intre timp a aparut o noua generatie mult mai eficienta, cu care lucrez din 2013. 

Aceasta ultima generatie a fost folosita si la Varna

Dr. Gheorghe Nita - Operatii Laser Verde - Varna
Prof. Alexander Hinev - Operatii Laser Verde - Varna
Aparatura Laser Verde - Spitalul Sfanta Marina din Varna
Operatii Demonstrative Laser Verde - Varna

Click pe una din poze pentru a vedea galeria cu imagini


Prof. Hinev a pregatit pentru data de 6 octombrie 3 pacienti cu adenom de prostata. Primul caz l-am operat impreuna cu profesorul Hinev, demonstrand principalii timpi operatori, setarile laserului, rezolvarea incidentelor intraoperatorii minore. Au participat si ceilalti colegi din cadrul clinicii. 

Urmatoarele doua cazuri au fost operate de catre profesor, interventia mea fiind doar in momentele mai dificile. Toti pacientii au evoluat bine, a doua zi plecand acasa. 

A doua zi au fost operate alte 3 cazuri prin aceeasi tehnica.

M-am bucurat de ospitalitatea colegilor din Varna, promitandu-le ca voi participa sa-i ajut si atunci cand vor incepe ureteroscopia flexibila cu litotritia laser a calculilor renali. Au primit recent echipamentul necesar dar nu au experienta cu aceasta tehnica.


» » Operatie Laser Verde - Varna


Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.