Operatie Varicocel

de George
(Bucuresti)

I: Am suferit o operatie de varicocel acum 6 zile, metoda chirurgicala clasica.
Acum 3 zile am observat ca am testiculele umflate si scrotul este intarit mai tot timpul.
Am o usoara durere la testiculul stang cand il ating.
Este ceva normal in urma operatie sau trebuie sa ma duc la medicul urolog din nou?


R: Dupa operatia de varicocel (mai ales in cazul celei efectuate clasic) poate apare o infectie (epididimita) langa testicul - care se poate manifesta prin marirea de volum a respectivului testicul, durere, roseata locala, eventual febra.

Ar fi bine sa va revada medicul care v-a operat pentru ca, daca a aparut aceasta complicatie, este nevoie de tratament antibiotic, antiinflamator si aplicatii locale gheata.

O zi buna,
GNita

Comentarii pentru Operatie Varicocel

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Va multumesc
de: George

Multumesc pentru raspuns.

Reluare activitate sexuala
de: Anonim

Dupa operatia clasica de varicocel la cat timp se poate relua contactul sexual?

Operatie varicocel
de: Dr.Gheorghe

Daca nu au aparut complicatii, dupa operatia de varicocel activitatea sexuala poate fi reluata fara restrictii la 2 saptamani.

Trebuie sa evitati eforturile foarte mari pana la 3 luni de la operatie.

O zi buna,
GNita

Infertilitate?
de: Bogdan

Sufar de criptozoospermie ,e aproape ca azoopermia. Am fost la control la urolog si mi-a descoperit un varicocel grad 3 la testiculul stang, insa m-a descurajat total.

A zis ca chiar de fac operatie nu o sa mi se schimbe spermograma in bine. Tin sa precizez ca spermograma a iesit praf, spermocultura a iesit cu e coli, desi sumarul de urina si urocultura nu indica nimic. La sumar urina am putini oxalati.

Ce parere aveti? Voi avea posibiltatea de a concepe copii sau nu..?
Multumesc.

Raspuns Bogdan - Infertilitate
de: Dr.GNita

Nu va pot raspunde cu certitudine la intrebarea dvs daca puteti face sau nu copii. Nu stiu ce inseamna spermograma praf (nr spermatozoizi, mobilitate).

Din informatiile dvs reiese ca aveti un varicocel asociat cu o infectie prostatica. Fiecare dintre acestea au o contribuite la alterarea calitatii spermei.
In principiu printr-un tratament corect calitatea spermei se poate ameliora si de multe ori chiar poate apare o sarcina.

Ar trebui inceput un tratament antibiotic (de regula pentru 4-6 saptamani) pentru infectia cu e coli. Varicocelul de grad 3, in contextul unui pacient cu infertilitate necesita interventie chirurgicala.

Cca 30% dintre pacientii cu varicocel si modificari ale spermei pot deveni fertili dupa interventie. Evident ca interventia nu va garanteaza faptul ca deveniti fertil dar creste mult aceasta sansa. Decizia trebui sa apartina pacientului, insa dupa ce a fost informat.

O zi buna!

Varicocel
de: Anonim

Are ceva daca m-am masturbat dupa 1 saptamana de la operatia de varicocel? (clasic) Ce pot pati?

Varicocel si epididimita
de: Anonim

Acum cateva luni, am fost la medicul urolog pentru o afectiune la testiculul stang. Am fost consultat si mi s-a spus ca am epididimita. Am primit tratament, intr-adevar m-am simtit mai bine, mi-am revenit, au mai fost momente cand m-am simtit din nou putin rau, insa de cand am primit tratament si l-am urmat, nu au mai fost complicati mari.

Cred ca am varicocel, deoarece, testiculul meu stang pare a fi "culcat", cand fac efort se lasa putin mai in jos, insa stiu ca si la epididimita este la fel. Am niste vene pe partea stanga care se afla chiar dupa testicul si care sunt mai joase, si pare a fi ca un cordon rasucit, nu stiu daca este vorba despre epididim.

Va rog sa ma ma ajutati cu un sfat, multumesc!

Raspuns Varicocel - Anonim
de: Dr.GNita

NU este nici un pericol. Ejacularea se produce de la nivelul prostatei.

O zi buna!

Epididimita
de: George

Buna ziua.
In februarie anul acesta am suferit o operatie de varicocel metoda clasica.
In august am fost la un control in urma unor dureri ale testicului stang si am descoperit ca am epididimita.

In urma administrarii antibioticelor si antiinflamatoarelor epididimul nu sa retras deloc. Am urmat mai multe scheme de tratament si tot degeaba.

Ce pot face in cazul acesta?

Raspuns Varicocel si epididimita
de: Dr.GNita

Sfatul meu este sa va prezentati la un specialist pentru un consult. Este dificil de stabilit un diagnostic doar dupa descrierea dvs (oricat de amanuntita ar fi). Este nevoie de un examen clinic si eventual o ecografie testiculara pentru confirmarea diagnosticului de varicocel.

Uneori cele doua afectiuni pot coexista (epididimita si varicocelul). Varicocelul are indicatie chirurgicala doar daca determina dureri testiculare sau modificari ale spermogramei.

O zi buna!
GNita

Raspuns Epididimita - George
de: Dr.GNita

Exista situatii cand tratamentul antibiotic si antiinflamator nu este eficient in cazul unui pacient cu epididimita, putandu-se indica extirparea epididimului.

Acest lucru determina insa intreruperea caii spermatice (spermatozoizii din testiculul respectiv nu mai ajung la nivelul veziculelor seminale si singura speranta atunci cand pacientul doreste copii este in testiculul sanatos).

Cred ca sunteti o persoana tanara care isi doreste copii si interventia chirurgicala nu reprezinta o solutie. Poate ca este mai bine sa mai incercati reluarea tratamentului antibiotic si antiinflamator - eventual luat intermitent cate 10-14 zile lunar, timp de 3 luni.

O zi buna!

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.