Vene Umflate Penis

de Spinu Catalin-Andrei
(Bucuresti sector 6)

I: De 4-5 zile ma confrunt cu o problema. Am o vena umflata sau mai multe nu-mi dau seama pe penis, sub glandular.

Am inteles din ce m-am documentat ca e o problema provocata de o vena torsionata in timpul unui act sexual cauzata de efort.

M-am gandit sa intreb un specialist si sa nu ma panichez, mai ales ca a aparut in urma unui efort dupa un act sexual. Tin sa precizez ca nu am consulat un medic urolog.

Astept parerea dumneavoastra.
Va multumesc!


R: Informatiile sunt corecte. Este nevoie de repaus sexual (circa 2 saptamani), eventual aplicatii locale gheata. Daca devine dureroasa poate fi nevoie de un antiinflamator.

GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Peyronie

de Alex
(Bucuresti)

I: Am 32 de ani. De aproximativ 2 luni am remarcat formarea unui nodul in penis, in interior (pare sa fie in canalul deferent).

Nodulul nu doare si se simte numai in stare flasca. In timpul erectiei nu se mai simte.

Fac sex cu un singur partener. Nu fumez. Nu beau. Sunt insa supraponderal. Cum se poate trata?


R: Este putin probabil ca sa fie un nodul la nivelul canalului deferent - acesta pleaca de la testicul si merge la prostata (nu are legatura cu penisul).

Aparitia unor zone indurate la nivelul penisului poate fi consecinta unor traumatisme minime in timpul actului sexual care pot duce la aparitia unui mic cheag de sange (hematom) care se organizeaza (intareste).

Daca nu este dureros si nu duce la deformarea penisului in timpul erectiei nu ar trebui sa va faceti griji. Daca insa evolueaza in timp (se mareste) sau apar dureri ori deformari ale penisului va recomand sa va prezentati la un consult de specialitate (ar putea fi vorba de o boala Peyronie).

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Durere de-a Lungul Penisului

de Sorin Schnautzer
(Cluj Napoca)

I: Am 63 de ani si cam de 6 luni a inceput sa ma doara ca un inel la radacina capului penisului, apoi cam dupa 2 luni a inceput sa ma doara si de-a lungul lui si la pipait simt parca ar fi de ambele parti doua portiuni rotunde mai tari si dureroase. In plus tot cam de doua luni penisul s-a indoit in jos la un unghi de 45 grade.

Nu am mari probleme de erectie la varsta mea dar durerile persista in timpul erectiei.
In momentul ejacularii lateral si in sus de penis cam cu 5-6 cm., pe partea dreapta ma apuca cate un carcel extrem de dureros, care nu este cel mai recomandat in acele momente.

Aveti un sfat si pentru mine?


R: Este foarte posibil sa suferiti de o boala Peyornie - induratie plastica de corpi cavernosi.

Ea este favorizata de traumatismele minore din timpul actului sexual de-a lungul vietii. De regula trece printr-o faza acuta (dureroasa) care poate dura pana la 6 luni, dupa care durerile dispar sau se reduc foarte mult.

Problema este atunci cand aceste placi determina curbarea marcata a penisului astfel incat pacientul nu poate avea contact sexual. Circa 50% dintre leziuni nu evolueaza (se produce o curbare initiala care ramane asa si permite desfasurarea actului sexual), dar 30% pot necesita o interventie pentru corectarea curburii.

Intr-o prima etapa se tenteaza de multe ori un tratmament medical cu scopul de stabilizare a leziunii si daca acesta nu da rezultate se poate vorbi de alte alternative (injectarea in placa a unor substante, interventie, etc).

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.