Prostata

de Marian
(Timisoara)

I: De ceva vreme am constatat cam de 3-4 luni ca seara de seara ma trezesc la ora 3 sa urinez, urinarea se face mai greoi.
Mentionez ca am fost la un medic urolog care mi-a vizulalizat prostata si a zis ca nu e marita.

Problema care a aparut este ca raporturile sexuale au devenit foarte scurte, avand o sensibilitate ridicata ejaculez chiar si inainte de raportul sexual, aveam 4 rapoarte pe luna acuma doar 1 la o luna jumate.

Erectia dimineata e prezenta dar penisul nu este asa de tare. Cam de 1 an am luat si pastile de potenta aproape la fiecare raport sexual.

As dori sa stiu daca din cauza pastilelor sunt asa sau de la inflamarea prostatei. Mentionez ca jetul de urina nu este ca si inainte si de aia cred ca e imflamatie a prostatei.

Nu beau, nu fumez doar ca am ceva kg in plus de care am vrut sa scap si am tinut un regim de slabit strict adica nu prea am mancat vreo 3 luni si ceva.

Ce imi sugerati sa fac ca sa scap de aceasta problema si sa nu pun relatia in pericol?


R: Probabil ca este o prostatita (inflamatie a prostatei). In aceasta situatie apar si modificari urinare si tulburari de dinamica sexuala.

Tratamentul pentru disfunctia erectila nu determina inflamatia prostatei. Pentru diagnostic este necesar un tuseu rectal, eventual se poate recolta o secretie prostatica sau se poate efectua o spermocultura.

Tratamentul este cu antibiotic, antiinflamator, alfa blocant pentru 4-6 saptamani.

Se recomanda evitarea expunerii la frig, exercitii cardio, evitarea sedentarismului.

In cazul unei evolutii favorabile a afectiunii prostatice se vor rezolva si tulburarile de dinamica sexuala.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Prostata

de Ciobotaru Mircea
(Focsani)

I: Am vârsta de 67 ani. Iau tratament cu Plavix si aspener. In urma unor dureri in partea inferioară a abdomenului am făcut un consult urologic.

La palapare prostata era aproximativ normala, iar la ecografie s-au constatat : dimensiuni 34/40/41; volum prostatic 30,5 cc. La analiza PSA 25,2 iar FREE PSA 2,88.

Nu am mictiuni nocturne (între orele 23-6) însă durerea la abdomenul inferior persista însă nu este de nesuportat. Trebuie sa ma îngrijorez?

Pot fi programat la o consultație si ce anume documente trebuie sa am asupra mea?

Cu deosebita stima !


R: Valoarea PSA in cazul dvs este mare si ar trebui sa ne ingrijoreze. In mod normal trebuie efectuata o biopsie prostatica (punctie). Ar fi indicat sa repetati PSA si sa va prezentati la o consultatie.

NU aveti nevoie de alte documente in afara de rezultatele analizelor.

Consultatia se plateste - 150 ron. Ecografia costa 90 ron. Va puteti programa la Ponderas (str. N Caramfil 85) - 0219886.

In urma consultatiei pot stabili daca este nevoie sau nu de punctie biopsie prostatica - ea poate fi efectuata dupa oprirea plavix pentru 7 zile (va fi inlocuit cu Fragmin injectabil).

In concluzie, daca se impune punctia, ea nu poate fi efectuata cu ocazia primului consult.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Prostata

de Maria
(Bucuresti)

I: Tatal meu 88 ani, cunoscut cu dg.CT Proces lezional chistic multiloculat de spatiu pararenal drept, prostata urmarita de ani buni, recent eco dim .normale, PSA 4,22.

Acum de cateva zile are hematurie. L-a vazut urologul si dupa descrierea simtomatologiei (hematurie culoare zeama de carne, dureri la mictiune, ia dat: Levofloxacina 250, 2tb/zi, Aceclofen supozitoare. Acum e mai bine. Nu mai are hematurie insa il mai doare uneori cand urineaza.

Intrebarea mea este: Credeti ca hematuria a survenit datorita tumorii, cunoscand localizarea si dimensiunile 12/12/15cm, sau de la o infectie urinara? Mentionez ca antibioticul la luat dupa diagnosticul ITU.

Cu multumiri.Maria Ene


R: Dupa descrierea dvs cred ca a fost vorba de o infectie urinara si hematuria a fost secundara acestei infectii si nu s-a datorat chistelor renale.

Acele chiste sunt relativ voluminoase dar atata timp cat nu dau simptomatologie si functia renala nu este afectata (inteleg ca are un examen CT relativ recent) nu sunt neaparat de operat.

Aceasta infectie urinara nu a aparut insa din senin si ar trebui verificat din punct de vedere al prostatei. Este importanta nu doar dimensiunea prostatei cat si repercursiunile pe care aceasta le are asupra aparatului urinar inferior.

Exista pacienti cu prostate aproape normale dar cu reziduu postmictional important sau chiar blocaje urinare (retentie) care necesita interventie, asa cum sunt barbati cu prostate foarte mari care nu blocheaza canalul urinar (uretra) si nu necesita decat supraveghere.

Aceasta infectie urinara cu hematuria secundara poate fi socotita o complicatie a adenomului de prostata si cred ca dupa o reevaluare a prostatei ar trebui recomandat un tratament (probabil medical) si o urmarire pe termen lung.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.