Rinichi Unic Congenital

de Simona Mihaela
(Targoviste)

I: Am 30 ani si acum 2 ani in urma unei tomografii am descoperit ca am un singur rinichi cu un chist bosniak. Am efectuat de atunci 3 tomografii, iar chistul a ramas nemodificat.

Imi doresc un copil iar pentru aceasta urmeaza sa fac niste investigatii, adica momentan o histeroscopie diagnostica cu anestezie totala.

Este periculoasa pt rinichi aceasta? Sarcina poate fi daunatoare pt rinichi?

Va rog sa ma ajutati cu o parere, un sfat...


R: Investigatiile pe care urmeaza sa le efectuati nu sunt daunatoare pentru rinichi. Puteti avea o sarcina fara probleme, doar ca pe parcursul acesteia este bine ca rinichiul dvs sa fie urmarit ecografic.

De multe ori in timpul sarcinii se poate produce o umflare a rinichiuli drept datorita compresiei uterului pe respectivul rinichi. Dvs nu precizati care este rinichiul pe care il aveti.

Oricum, daca in timpul sarcinii apare o hidronefroza pe rinichi unic (umflarea de care va spuneam) cel mult poate fi nevoie de pozitionarea unui stent in interior care sa asigure buna functionare (drenare) a acestuia. Respectivul stent poate fi scos ulterior dupa nastere.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.