Senzație Stranie la Urinare

de SE
(București)

I: Cred că este nevoie să zic inițial că sunt bărbat și am vârsta de 20 ani și am câteva probleme. Cu ceva timp în urmă, după ce am ejaculat, am început a avea un disconfort la urinare - și nu era legat de penis, dar de ”căile” ce duc urina spre acesta și de vezică.

Nu aș putea zice că era usturime, un fel de senzație de gâdilire - dacă mă pot exprima așa. Nu m-am adresat la un medic căci, cu un an în urmă am mai avut așa ceva, mi s-a făcut masaj la prostată și a trecut, din acest motiv am decis să n-o fac nici în acest caz.

Acum, unele simptome au trecut, nu mai am probleme cu „căile” însă, senzația de gâdilire a vezicii a rămas. Plus la asta, de vreo 2 ori deja, am observat o urină de culoare roșiatică (am înțeles că poate fi vorba de prezența sângelui în urină), însă, mai des - urina nu este ”curată” având anumite impurități.

Mai adaug aici că-n timpul ejaculării am un disconfort (aici aș putea spune că nu-i plăcut deloc, ar semăna cu o senzație de arsură) și calitatea spermei nu-mi place, are o culoare roșietică. Alte simptome, la moment nu am.

Ați putea să-mi spuneți care ar putea fi cauza acestor probleme? Vă mulțumesc.


R: Problemele descrise de dvs pot fi cauzate de o prostatita. Aceasta reprezinta inflamatia prostatei care de cele mai multe ori poate fi determinata de bacterii (de cele mia multe ori provenind din intestin).

Prostata este o glanda cu rol sexual, de aceea simptomele sunt si in sfera urinara si in cea sexuala (ejaculare). Un consult urologic ar putea stabili stadiul bolii si eventual un tratament.

De regula ar trebui efectuate modificari in stilul de viata - sport, evitat statul mult pe scaun, evitat frigul, etc. Nu este o boala grava dar in timp, lasata netratata, poate determina alterarea calitatii vietii pacientului.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.