Strangulare Uretra

I: Am 76 de ani, in urma cu un an am facut operatie de prostata. M-am simtit foarte bine, in schimb cind urinez de vreo circa 3 luni am o strangulare cred la nivelul uretrei, caci aproape urinez cu picatura.

Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc.


R: Dupa interventia pentru adenomul de prostata pot apare complicatii la distanta - cele mai frecvente fiind strangulari ale canalului (uretrei, care se numesc stricturi uretrale) sau la nivelul unde a fost operatia pentru prostata (iesirea din vezica urinara, colul vezical).

De asemenea, sunt posibile recidive ale adenomului de prostata.

Pentru a diferentia intre ele aceste posibile complicatii va fi nevoie de un examen ecografic (care sa vizualizeze prostata, daca goliti sau nu complet vezica urinara) si eventual un examen vizual al uretrei (cistoscopie).

Se poate vizualiza astfel daca exista sau nu o strangulare a canalului si eventual chiar se poate rezolva tot endoscopic - se incizeaza (taie) acea strictura largindu-se astfel canalul. Se va monta un cateter pentru cca 7 zile.

Trebuie sa stiti insa ca (in cazul existentei unei stricturi) sunt posibile recidive dupa interventie. Pe de alta parte daca ignorati problema, strangularea se poate accentua, mergand pana la un blocaj urinar complet (retentie urinara).

De aceea va sfatuiesc sa va adresati unui specialist.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.