Suspect de Strictura Uretrala

de Florin
(Targu Jiu)

I: Am facut un ecograf pelvian si abdominal si mi s-a zis ca sunt suspect de strictura uretrala. Acum simt putina usturime pe uretra si cand urinez ma ustura si ma jeneaza putin, mai ales cand urinez din picioare.

Incepand de sambata am bilet la mare si as vrea sa-mi spuneti daca am voie sa fac baie in mare si daca trebuie sa fac un tratament pentru acest lucru?

Medicul de familie mi-a dat un tratament pentru infectie urinara care consta in eficef, omez si ketonal retard pentru 5 zile. Acest tratament mi l-a dat inainte de a face ecografia. Tot la ecografie mi s-a mai zis ca am si nisip la rinichiul stang si ma cam doare putin in ambele parti la rinichi.

Va rog sa-mi spuneti si daca pot sa am relatii sexuale cu sotia mea daca am acest diagnostic?

Va multumesc.


R: Este putin probabil sa poate fi stabilit un diagnostic de strictura uretrala (ingustare a canalului urinar - uretra) numai pe baza unei ecografii abdominale sau pelvine. Pentru acest lucru este nevoie de o explorare mai amanuntita (vizualiarea uretrei cu o camera sau injectarea unei substante cu iod pe canal).

Este foarte posibil sa aveti o infectie, pentru care vi s-a prescris de altfel un tratament. Ceea ce nu va pot spune fara consult este daca acea infectie este localizata doar la nivelul uretrei sau afecteaza si prostata (ar fi nevoie de un tuseu rectal).

Nu cred ca este nici o problema cu "nisipul" dvs. Puteti intra in mare, doar sa va feriti de apa foarte rece (expunerea la frig si umezeala poate favoriza infectiile). Cele mai multe dintre aceste infectii nu sunt cu transmitere sexuala, deci in principiu contactul sexual este permis.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.