Testicul Ectopic

I: Am 22 de ani si am fost diagnosticat cu testicul stang ectopic. As dori sa stiu daca acesta poate fi coborat in scrot sau trebuie extirpat?

Va multumesc.


R: Testiculele sunt in afara organismului pentru ca au nevoie de o temperatura mai redusa. Atunci cand nu coboara in scrot si se opresc undeva pe traseu se vorbeste despre testicul ectopic.

In aceasta situatie, faptul ca testiculul sta la temperatura mai mare, creste riscul de trasformare maligna a acestuia. In principiu testiculul ectopic poate fi coborant in scrot in copilarie.

La 22 ani cel mai adesea se recomanda extirparea lui. Depinde si de sediul unde este localizat. Daca este in abdomen atunci extirparea reprezinta prima recomandare (se poate efectua laparoscopic) datorita riscului de dezvoltare a unui cancer testicular.

Daca este in canalul inghinal riscul de dezvoltare a unui cancer testicular este mai mic si atitudinea depinde de complianta pacientului.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.