Testicul Extrem de Marit

de Florentin
(Braila )

I: De vreo 10 ani de zile am testiculul stang extrem de marit fata de celalalt. Nu prezint dureri sau febra sau altceva de genul acesta. Nu mi-am facut griji pentru ca un prieten de-al meu cu o problema asemanatoare a fost diagnosticat cu varicocel si i-a fost extirpata partea in plus.

Am fost la un control unde mi s-a spus ca e nevoie de operatie, mi-a fost extrem de frica, deoarece acel doctor nu putea efectua operatie laparoscopica si am lasat-o balta.
Acum am inceput sa ma ingrijorez din nou. La ce riscuri ma expun, ma intreb tardiv?

La dvs. se poate efectua operatie laparoscopica? As dori mai multe detalii in acest sens, inclusiv cate zile ar trebui sa lipsesc de la servici si ce costuri ar presupune?

Multumesc anticipat!


R: Din descrierea dvs (testicul marit de volum, cu evolutie de multi ani, fara durere) ma face sa cred ca este vorba de un hidrocel - acumulare de lichid intre cele doua foite care acopera testiculul.

Pentru un diagnostic ar trebui un consult.

Daca este vorba de un hidrocel nu poate fi efectuata o interventie laparoscopica. Interventia poate fi efectuata doar chirurgical clasic, sub rahianestezie, si de regula necesita o singura zi de spitalizare.

Dupa externare insa este bine ca pacientul sa stea in repaus circa 7 zile. Dupa 10 zile se pot extrage firele de sutura.

Eu pot efectua interventia in cadrul spitalului Ponderas, pretul fiind de 3600 ron. Primul pas ar fi totusi prezentarea la o consultatie.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.