Tumoara Vezicala Operata

I: Am varsta de 65 de ani, totul a plecat de la o urinare cu singe de culoare visinie cu niste cojite(hematurie) in anul 2014 fara sa am simptomele de la cancerul de prostata.

In urma investigatiilor efectuate (tuseu rectal, ecografii, PSA etc. a reiesit suspiciunea de cancer, dupa efectuare citoscopie, biopsie, examen histopatologic am fost evaluat tomografic si scintigrafic etc.

Am urmat tratament hormonal cu Diphereline si Casodex in anul 2014, PSA-ul a scazut la 0,80 ng/ml, iar dupa 6 luni iar a inceput PSA-ul sa creasca.

Mi sa recomandat radioterapia pe care am efectuat-o la Neolife Bucuresti in anul 2015.

Dupa efectuarea radioterapiei si a tratamentului hormonal cu Casodex a scazut din nou PSA-ul si mi sa intrerupt tratamentul cu Casodex, urmind sa ma prezint la control dupa 3 luni de zile.

Mentionez ca in anul acesta 2016 am avut si o retentie urinara si mi sa recomandat de dr. urolog sa fac un tratament cu Focusin, dupa cca 2 zile am eliminat cred o piatra in timpul mictiunii(urinarii)deoarece am auzit o trosnitura in vasul de la toaleta Intr-adevar in urma CT sa depistat un calcul uretal prostatic de cca 5mm.

Momentan din nou am usturimi cind urinez si in timpul mictiunii mi se unfla din nou penisul si nu mai stiu cum sa procedez. Sa iau iarasi Focusin deoarece la Bucuresti cind m-am prezentat la control am specificat si acest simptom si mi sa raspuns ca acest medicament nu este bun?

Va multumesc anticipat din suflet pentru raspuns.

Cu respect,
George


R: Este posibil ca dificultatile actuale la urinare sa fie datorate radioterapiei.

Tratamentul cu Fokusin (poate impreuna cu un antiinflamator) va poate ajuta. Daca acest lucru nu se intampla ar fi bine sa se efectueze o reevaluare a dvs.

Uneori pacientii necesita mici interventii pentru ca prezinta dificultati la urinare secundare radioterapiei.

Va recomand sa reluati Fokusin iar daca nu va ajuta sa va prezentati la o consultatie.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.