Tumora Vezicală

de Andreea
(Pitesti)

I: Bunicul meu are vârsta de 84 de ani, in urma cu 14 ani a fost operat de cancer la colon, dupa biopsie s-a descoperit ca tumora era maligna, dar din fericire a scăpat cu bine.

Dupa au urmat alte operații: de fiere, ocluzie intestinală de câteva ori, si totuși a rezistat la toate intervențiile.

In urma cu un an si 7 luni a început sa, urineze cu sânge, avea dureri. A fost operat la București la spitalul Theodor Burghele cu laparoscopul, fiind trimis cu diagnosticul de tumora vezicală. Dl doctor a pus sub semnul întrebării acest diagnostic.

Dupa operație a fost ok nu a mai sângerat, dar in urma cu 2 luni au început din nou sângerările. De data aceasta au descoperit ca are prostata mărita in volum, dar nu l-au operat, pentru ca i-au găsit o tumora locală, pe peretele lateral al vezicii.

Din cate am înțeles este in stadiul 0, timp de 1 an si ceva nu s-a extins, el nu a luat nici un fel de tratament pentru asta. Nu i-au dat sa facă, chimioterapie pentru ca este prea mult pentru el.

Are probleme cu inima si hepatita C luată printr-o transfuzie de sânge.
As avea nevoie de niște sfaturi.
Este posibil sa trăiască daca nu face chimioterapie? Exista un altfel de tratament ca sa nu ii afecteze alte organe?

Mulțumesc.


R: As avea nevoie de cateva precizari suplimentare.

Nu imi spuneti nimic daca acea tumora (de pe peretele lateral al vezicii) a fost sau nu operata. Probabil ca a fost din moment ce spuneti ca este in stadiul 0.

As vrea sa stiu rezultatul examenului anatomopatologic pentru a va putea da un raspuns mai exact. S-ar putea sa se fi recomandat chimioterapie intravezicala (introducerea unei substante in vezica urinara timp de 6 - 8 saptamani) pentru a preveni recidivele.

Aceasta nu da insa reactii generale de care ati auzit. Daca aveti mai multe informatii nu ezitati sa mi le comunicati.

O zi buna!
GNita

Comentarii pentru Tumora Vezicală

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Rezultat anatomo-patologic
de: Andreea

Dl doctor, astăzi am primit rezultatul anatomo-patologic:

"Carcinom urotelial grad 2 de diferențiere (g2) infiltrații la nivelul laminei propria (p P1), nu se constata fibra musculară neteda pentru aprecierea invaziei."

Va mulțumesc.

Click aici pentru a adauga comentariile tale

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.

Tumora Vezicala

de Constantin Burghelea
(Roman, Neamt)

I: Tatal meu a fost diagnosticat in urma cu doua saptamani cu carcinom urotelial papilar grand inalt de malignitate.

La Clinica Lukmed din Cluj i s-a facut o cistoscopie cu rezectie laser.
A fost internat la institutul din Cluj unde ni s-a propus o operatie de eliminarea vezicii. Am refuzat aceasta procedura tinand cont de varsta inaintata a tatalui meu 88 ani.

In urma cautarilor mele pe internet am observat ca dumneavoastra efectuati aceasta interventie si laparoscopic.

Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca in urma studiului actelor ce le transmit in attach considerati ca o astfel de interventie ar putea fi efectuata?

Cu stima,
Constantin Burghelea


R: Am vazut dosarul trimis de dvs si pare sa fie vorba de o tumora vezicala infiltrativa (invaziva).

Intr-adevar, in asemenea cazuri de regula se recomanda extirparea vezicii urinare pentru a da sanse maxime de supravietuire (se poate vorbi chiar de vindecare) pacientului. Aceasta este o operatie mare, cu posibile riscuri si care modifica ulterior calitatea vietii pacientului si trebuie ca acesta sa fie de acord cu interventia.

Astfel, dupa operatie urina va fi colectata la nivelul unei pungi care se lipeste pe peretele abdominal. Exista anumite riscuri intraoperatorii sau postoperatorii cum ar fi cel legat de sangerare sau de formare a unor cheaguri de sange pe anumite vase, sutura defectuasa a intestinului (din care se face rezervorul unde se colecteaza urina).

Operatia laparoscopica este mult mai bine suportata de catre pacient. De regula spitalizarea se reduce la cateva zile (4-6) pacientul mobilizandu-se dupa 24 ore postoperator.

Informatia dvs este reala, se pot face asemenea interventii in cadrul clinicii Ponderas. Interventia o fac impreuna cu un coleg din Olanda, cu mare experienta in asemenea cazuri.

Daca doriti, dupa un consult prealabil, putem programa o astfel de interventie. In speranta ca informatiile mele va sunt de folos.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.