Ureter Strangulat

de Anca
(Bucuresti)

I: Am 43 de ani si anul trecut am fost operata de cancer la colul uterin (februarie), tumora fiind localizata in partea stanga.

Mi s-a efectuat histerectomie totala bilaterala. Inainte de operatie am facut 25 sedinte de radioterapie, 2 de brahiteratie si 5 sedinte( 1 pe sapt) de citostatice. Oncologic sunt vindecata.

La 3 luni dupa operatie ma durea piciorul stang si in urma unui TC s-a observat strangularea ureterului.

Am tinut sub observatie insa in noiembrie am avut o serie de infectii urinare. Mi s-a montat in dec o sonda JJ de 6, pe care am schimbat-o in februarie, moment in care medicul mi-a zis ca trebuie sa fiu operata pentru a indeparta strangularea deoarece doctorul nu a putut sa imi monteze o sonda de 8.

In urma mai multor CT -uri medicul a vazut ca portiunea strangulata e aproape de vezica, iar lungimea strangulata ar fi de 10 cm.
M-am consultat si cu chirurgul oncolog care mi-a zis ca e prea devreme pentru interventia chirurgicala, ca ar trebui sa mai astept 1/2 sau 1 an, perioada in care sa mi se monteze sonda. E posibil ca intre timp ureterul sa se desprinda singur din tesuturi.

Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!


R: Nici eu nu cred ca interventia este indicata la acest moment. Ar fi bine sa treaca cativa ani de la interventia pentru cancerul de col, si daca nu apar recidive se poate vorbi de o interventie.

Sonda JJ CH 06 este suficienta. Nu sunt motive de ingrijorare daca nu a putut fi montata una de 8. Va recomand sa pastrati sonda pentru a proteja rinichiul. Acum sunt sonde care pot rezista pana la un an.

Ureterul nu se va desprinde singur din strangulare.

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.