Urologie Bucuresti - Activitatea Echipei

Pe aceasta pagina poti urmari activitatea echipei de urologi condusa de Dr. Gheorghe Nita, desfasurata in Bucuresti sau alte locatii din tara si strainatate.

Subiectele prezentate iti ilustreaza prin fotografii, imagini video si text cele mai noi servicii oferite, proceduri medicale minim invazive si tehnologii de ultima ora, prezente in activitatea de zi cu zi a acestei echipe.

Rezultatul acestor servicii de nivel european este nu doar vindecarea pacientilor, dar si o recuperare rapida si o spitalizare scurta.


Primul Program Integrat de
Chirurgie Minim Invaziva si Robotica din Romania

In data de 14 februarie 2018 – Ponderas Academic Hospital a lansat Primul Program Integrat de Chirurgie Minim Invaziva si Robotica din Romania.

Acest program aduce in premiera in sistemul privat din Romania, doua sisteme de chirurgie computerizata, daVinci Xi. 

Afla mai multe...
Tehnici video-asistate in patologia urologica

Tehnici video-asistate urologie


In data de 8 Noiembrie 2017 s-a desfasurat prima zi de curs, "Tehnici video-asistate in patologia urologica", la Surgical Training Institute (STI) din cadrul Ponderas Academic Hospital.

Afla mai multe...
Simpozionului National
"Zilele Spitalului Prof. Th Burghele" editia a VIII-a 


Simpozion Spitalul Prof. Th. Burghele
Tehnici moderne in endourologie
Operatie demonstrative spitalul Prof. Th. Burghele

In data de 29.09.2017 am participat la desfasurarea lucrarilor Simpozionului National "Zilele Spitalului Prof. Th Burghele" editia a VIII-a si a Workshop-ului "Tehnici moderne in endourologie".

Am fost invitat de Prof. Universitar Dr. Viorel Jinga pentru a efectua mai multe operatii demostrative.

In aceasta calitate, insotit de colegul meu dr. Tie George, am operat prin ureteroscopie flexibila cu litotritie laser 4 pacienti cu litaza reno-ureterala.

Am fost onorat sa fiu prezent printre invitatii la aceasta manifestare organizata de profesionisti in domeniu. Am beneficiat de sprijinul sponsorilor care au furnizat echipamentul pentru interventii si mai ales al intregii echipe din cadrul blocului operator endourologie al Spitalului Prof. Th. Burghele carora le multumesc mult.

Cu sprijinul lor toate operatiile s-au desfasurat in bune conditii reusind sa demostreze avantajele acestei tehnici moderne cu eficienta deosebita pentru pacientii cu litiaza renala.

I-am invitat pe toti cei interesati in aprofundarea acestei tehnici precum si a procedurilor laparoscopice urologice sa participe la cursul pe care il voi organiza in cadrul Spitalului Ponderas intre 8 si 10 noiembrie 2017.

Sper sa reusim astfel sa fim promotorii tehnicilor de varf minim invazive in randul medicilor urologi din Romania.Suferi de o afectiune urologica?

Gratuit Opinie MedicalaInterventii Laparoscopice la
Ponderas Academic Hospital


In perioada 18-20 septembrie impreuna cu colegul nostru Dr. Mircea Onaca (din Olanda) am efectuat in cadrul Ponderas Academic Hospital alte 5 interventii laparoscopice:

 • 3 Prostatectomii laparoscopie pentru cancer de prostata
 • O pieloplastie pentru stenoza de jonctiune pieloureterala si 
 • O cistectomie laparoscopica la pacient cu obezitate si dializa cronica. 

Cel mai dificil caz a fost reprezentat de pacientul cu cistectomie care a necesitat o echipa multidisciplinara (formata din urolog, anestezist si nefrolog) pentru a incadra interventia intre doua sedinte de dializa.

Toate interventiile s-au desfasurat fara incidente. 

Ma bucur ca aceste operatii complexe se fac in conditii excelente in cadrul Ponderas Academic Hospital.

Sper ca pe viitor tot mai multi pacienti cu afectiuni urologice sa beneficieze de experienta acestei echipe.Suferi de o afectiune urologica?

Gratuit Opinie MedicalaChirurgia Asistata Robotic
Intalnire Stiintifica la Ponderas Academic HospitalIn data de 28 Februarie 2017, in cadrul Ponderas Academic Hospital a avut loc intalnirea stiintifica avand ca tema "Abordul modern multidisciplinar al patologiei urologice".

Agenda intalnirii

 • Deschiderea lucrarilor - Dr. Copaescu Catalin

Litiaza Renala

 • Protocolul de diagnostic al litiazei renoureterale. Beneficiile echipei multidisciplinare radiolog-urolog - Dr. Dana Nedelcu/Dr. Tie George
 • Ureteroscopia Flexibila - alternativa minim invaziva de tratament a litiazei renoureterale - Dr. Nita Gheorghe
 • Monitorizarea pacientilor cu litiaza renala operata - cooperare urolog-nefrolog (bilant metabolic, urmarire activa) - Dr. Dana Spataru

Cancerul de prostata

 • Abordul laparoscopic al cancerului de prostata localizat - standard actual - Dr. Nita Gheorghe
 • Rolul medicului radiolog in diagnosticul cancerului de prostata - Dr. Masoud Brandusa/Dr. Draghia Florin
 • Echipa multidisciplinara de analiza a tumorilor - "Ponderas Academic Hospital Tumour Board" - particularitati in cazul cancerului de prostata - Dr. Gongu Mircea
 • Radioterapeutul - membru activ al echipei multidisciplinare in tratamentul cancerului de prostata - Dr. Ricu Gabriel
 • Informarea pacientilor cu cancer de prostata - etapa esentiala de pregatire si participare la decizia terapeutica - Dr. Leon Adou
 • Actualitati si perspective pentru diagnosticul si tratamentul cancerului de prostata in Ponderas Academic Hospital - Dr. Nita GheorgheServicii Urologie Pentru Urgente


Unitate de primire urgente - UPU

In cadrul spitalului Ponderas Academic Hospital exista acum si o unitate de primire urgente.

Daca ai o urgenta care tine de urologie (cum ar fi colica renala) poti apela la acest serviciu, deplasandu-te la spital.

Atunci cand este necesar, consultatiile sunt facute de unul din membrii echipei doctorului Gheorghe Nita.

Vei putea astfel beneficia de experienta vasta de care dispune echipa de urologi, pentru afectiunile de rinichi, prostata sau vezica urinara.

Consultatii in regim de urgenta

Acum te poti inscrie la cabinetul Dr. Gheorghe Nita pentru a fi consultat in regim de urgenta, adica in aceeasi zi in care te inscrii (valabil pentru zilele lucratoare).

Poti apela la consultatia in regim de urgenta, atunci cand nu mai sunt locuri la consultatii in ziua respectiva.

Acest serviciu este oferit la clinica Ponderas si te poti inscrie folosind formularul online.
Echipa e-Urolog Creste


Noi membrii pentru echipa e-Urolog.

Echipa de urologi a Dr.Gheorghe Nita isi desfasoara activitatea in Bucuresti la clinicile Ponderas si HIFU.

Vezi echipa...
Interviu la emisiunea Numai de bine

Interviu Ureteroscopie Flexibia - Dr.Gheorghe Nita


Interviu realizat la Ponderas Academic Hospital, pentru emisiunea "Numai de bine", avand ca subiect ureteroscopia flexibila.

Vezi interviul...
Spitalul Ponderas Parte Integranta a
Retelei Regina MariaSpitalul Ponderas, redenumit Ponderas Academic Hospital a devenit parte integranta a retelei Regina Maria.

Departamentul de urologie este coordonat de Dr. Gheorghe Nita.


Actvitate Regina Maria - Dr. Gheorghe NitaCongresul Clubului Regal al Medicilor - 2016

Interviu la Calea Europeana

Congresul National de Urologie - ROMURO 2016

In perioada 8-11 Iunie 2016 a avut loc la Bucuresti, al XXXII - lea Congres National de Urologie - ROMURO 2016, la care am participat alaturi de elita corpului medical de specialitate din Romania si respectati colegi din strainatate.

Citeste mai mult...
Ureteroscopie flexibila - Targu-Mures

Ureteroscopie Flexibila Nova Vita

In data de 26 februarie 2016 la Centrul Medical Nova Vita din Targu-Mures, in premiera am efectuat cu succes, impreuna cu Dr. Calin Chibelean și Dr. Igor Calancea doua interventii de ureteroscopie flexibila.

Citeste mai mult...
Inca un Caz de Calcul de 2 cm
Rezolvat in Cadrul Spitalului Ponderas

Utilizand ureteroscopia flexibila cu un laser Holmium pentru fragmentare, in cadrul spitalului Ponderas sunt rezolvate cazuri cu calculi renali, avand dimensiuni de peste 2 cm dupa cum se poate vedea mai jos:


Interviu CaleaEuropeana.ro

Recent am acordat un interviu website-ului CaleaEuropeana.ro.
Mai jos poti vedea materialul video.


Ureteroscopie flexibila - Cluj

Curs Ureteroscopie Flexibila

In perioada 12-13 octombrie 2015 s-a desfasurat la Cluj primul curs de ureteroscopie flexibila si chirurgie intrarenala retrograda. Evenimentul a fost gazduit la Centrul de Aptitudini UMF Cluj si Clinica EndoPlus Cluj Napoca, sub coordonarea Prof. Dr. Ioan Coman si a dr. Marcel Rad. 

Citeste mai mult...
Operatii laparoscopice  - Bucuresti

Operatie Laparoscopica Bucuresti

In perioada 08 - 13 oct, dr. Mircea Onaca, colegul nostru care lucreaza la Spitalul Sf Anton Nieuwegein-Utrecht, Olanda, cu care colaborez de circa 1 an, s-a aflat in Romania.

Citeste mai mult...
Operatii cu laser verde - Varna

Laser Verde Varna

Pe data de 6 octombrie 2015 am fost invitat de catre Prof. Alexander Hinev la Spitalul Sfanta Marina din Varna pentru a participa la primele operatii demonstrative cu laser verde, efectuate in cadrul clinicii de Urologie pe care o conduce.

Citeste mai mult...
Lansare Ponderas Hospital

Una dintre clinicile unde consult si operez este Ponderas Hospital, care in martie 2015 si-a lansat noul spatiu din nordul capitalei. Asa cum poti vedea in videoclipul de mai jos, in aceasta clinica se practica medicina la cele mai inalte standarde europene. 


Lansare laser verde - Interviu Antena 1

Dupa varsta de 50 de ani un procent de 40% dintre barbati sufera de adenom de prostata. Unii au nevoie de tratament chirurgical.

Descopera avantajele operatiei cu laser verde a adenomului de prostata, in interviul de mai jos, acordat in aprilie 2014 cu ocazia lansarii la Bucuresti, a noului bisturiu al urologilor, laserul verde.
» Activitate


Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.