Varicocel Grad I

de Teodor
(Tecuci)

I: Am 20 de ani si de aproximativ 2 saptamani simt o durere la testicolul stang, durere care este simtita uneori si in abdomen (in partea stanga) si piciorul stang.

Am fost la un urolog si mi-a zis ca am varicocel de gradul I si ca nu ar fi ceva grav, nu e de operatie. A mai spus ca testicolul stang nu e destul de "hranit" si ca e putin inflamat.

Mi-a dat ca si tratament vitamina E pentru 18 zile si 6 pastile de Tador cate 2/zi.

Ceea ce vreau eu sa va intreb credeti ca e ceva grav, e suficient tratementul recomandat de medic?
E posibil sa se agraveze in timp?

Va multumesc anticipat!


R: Varicocelul nu reprezinta o afeciune grava. In nici un caz nu creaza probleme de sanatate. Singurele neplaceri secundare lui pot fi durerile (mai ales dupa efort) si eventual infertilitatea. Un varicocel de gradul I nu pune de regula probleme.

NU cred ca durerile de pe picior sunt datorate varicocelului.

Exista cazuri in care boala se agraveaza in timp (creste gradul de dilatatie a venelor) si poate impune un tratament chirurgical (de regula se recomanda o interventie laparoscopica ce urmareste ligatura venei spermatice stangi, responsabila de aparitia afectiunii). Insa, din ceea ce imi descrieti dvs nu cred ca ar trebui sa va faceti foarte mari probleme.

O zi buna,
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.