Vizualizare Vase Deferente

de Catalin
(Arad)

I: Doresc sa stiu daca se pot vizualiza vasele deferente fie printr-o ecografie sau alta metoda si nu fizic/palpabil.

Am fost la 3 doctori urologi pana acum dintre care 2 mi-au spus ca le am prezente si numai un singur doctor mi-a spus ca le am absente, cel putin un canal. Aceste investigatii le-am facut in urma unei analize a spermogramei la care s-a pus diagnosticul de azoospermie.


R: Vasele deferente pot fi palpate si nu este nevoie de o alta explorare pentru a vedea daca sunt prezente. Ele pot fi insa infundate si pentru acest lucru este nevoie de o mica interventie pentru a le evidentia si a verifica daca ele sunt permeabile.

Aceasta interventie se efectueaza de regula sub microscop, in centre specializate. Intr-o azoospermie trebuiesc efectuate si o serie de analize de sange pentru a incerca sa afli daca problema este la nvielul testiculelor sau a cailor spermatice - FSH, LH, Testosteron.
Cand acestea sunt normale te poti gandi la o obstructie a deferentului.

Daca se suspicioneaza o obstructie a cailor spermatice cel mai bine este sa va adresati clinicii de la Fundeni - Dr Voinea (lucreaza si la Sanador).

O zi buna!
GNita

Click aici pentru a face un comentariu

Alatura-te si scrie propria ta pagina! Este usor de realizat. Click aici si intoarce-te la Intreaba Medicul.Ai probleme de sanatate?

Solicita o consultatie de specialitate sau a 2-a opinie medicala !Ti-a fost utila informatia?


Sustine-ne cu un Like pe Facebook!
Aboneaza-te la Newsletterul e-Urolog!


Arata articolul prietenilor tai! 

Foloseste butoanele din stanga sau de mai jos.